La calle del teatro

//La calle del teatro
La calle del teatro 2017-07-17T18:43:31+00:00

Project Description

TEATRE DE CARRER

© LOLA TORRES                        

Pasqual Mas

Professor d’Espectacles i Teatre de Carrer en el “Màster Interuniversitari de Gestió Cultural” de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

© LOLA TORRES                                           Tortell Poltrona

                 

En 1999 vaig crear les col·leccions de teatre de l’editorial Brosquil i vaig ser fundador la revista internacional de teatre Fiestacultura, que vaig dirigir fins 2011 i per la qual vaig rebre el premi d’Arts Escèniques de la Fira de Teatre d’humor de Leioa en 2005.

He publicat la monografia Xarxa teatre. Tradició, festa i modernitat i diversos llibres d’entrevistes a grans directors i autors de tot el món relacionats amb el teatre de carrer. Cal destacar La calle del teatro (2006) El teatro de calle actual (2014) i el llibre col·lectiu Gestión cultural: innovaciones y tendencias (Tirant lo Blanc, València, 2013).

La calle del teatro

Entrevistes a: Pierrot Bidon (Archaos, Baobab…), Inés Bouza & Carles Mallol (Senza Tempo), Llorenç Corbella (Fira de Teatre de Tàrrega), Leandre Escamilla (Xarxa Teatre), Joan Font (Els Comediants), Jaume Mateu (Tortell Poltrona), José Monleón (Primer Acto), Cristóbal Orihuela (Creativo Imprevisible), Ricard Salvat, Carles Santos, Rodolf Sirera, Pera Tantiñá (La Fura dels Baus), Salvador Távora (La Cuadra de Sevilla) y Manel V. Vilanova (Xarxa Teatre).

Hiru, Hondarribia, 2006. ISBN: 84-87524-16-8 

El Teatro de calle actual

Teatro de calle actual és fruit de la reelaboració de diversos articles, conferències i comunicacions relacionades amb el Teatre de carrer. Durant anys, Pasqual Mas he estat en desenes de països seguint festivals i esdeveniments de carrer como a director de la revista Fiestacultura, i recull en aquest llibre la meua visió de com s’ha anat imposant aquesta expressió escènica que ha recuperat l’espai urbà per al gaudi i l’aprenentatge del ciutadà.

 

Madrid, Amargord, 2014. ISBN: 978-84-16149-18-6.

 

 

Des de finals del segle passat, Pasqual Mas he recorregut bona part dels Festivals de Teatre de Carrer de tot Europa, així com alguns d’Àfrica, Amèrica i Àsia, acompanyat de la fotògrafa Lola Torres. Els seus reportatges formen part de la historia de la revista Fiestacultura que vaig fundar amb Xarxa Teatre en 1999 i vaig dirigir fins 2011.

© LOLA TORRES

L’entrevistador entrevistat   –   Pasqual Mas entre Joan Font (Comediants) i Pep Gatell (La Fura dels Baus). Almería, 2006.